Skaue.com med hjelp fra Google 


Erfaringer ved overføring av domenetjenester  til Google 

Som ansvarlig for domenet skaue.com har jeg gjennom leverandør av domene og webserver tilgang til å administrere mitt eget domene. Det vil si sette opp epostkasser, lage underdomener, aktivere diverse tilleggstjenester som for eksempel SPAM-filter. Dette kjenner de som eier et eget domene til.

For en tid tilbake registrerte jeg meg på en ny tjeneste fra Google der jeg kunne få flyttet eposthåndtering til Googles tjenester. Registrering var lett og jeg måtte vente noen dager før jeg fikk bekreftelse på at de ville tjene mitt domene (skaue.com). Når jeg logget inn i adminpanelet fikk jeg hjelp til hvordan jeg skulle sette opp domene innstillingene slik at epost ble levert til rett server. Jeg gjorde justeringene hos min domeneleverandør og endringene ble reflektert bare etter noen minutter (og ikke 24 timer). Dette var gøy!

Jeg hadde også satt opp alle nødvendige epostkontoer slik at disse var klar. Jeg har sørget for at familie og venner som vil ha epost hos meg har fått en konto. Det fine med å ha epost hos Google er at du logger på en internettside og får et grensesnitt likt det vi kjenner fra Gmail. Filter for reklameepost fungerer også som i Gmail, og det er så langt det beste jeg har vært borti. Hver bruker har 2 GB lagringsplass, adskillig mer enn det min domeneleverandør ga meg.

Videre får hver bruker tilgang til egen kalender lik den vi kjenner fra Google Calendar. Jeg har også lest at tjenester som tekstbehandling og regneark vil bli tilgjengelig for mine epostbrukere.

Denne (hjemme)-siden  og også en tjeneste levert av Google der jeg kan redigere min hjemmeside i Googles Page Creator.

Så lang er jeg strålende fornøyd, og det beste av alt; DETTE ER ALT GRATIS!